Je bent welkom bij de lezing van Moniek Korsman over de kracht van zingen in muziektherapie en Cirkelzang.

Wanneer

woensdag 15 mei, 20:00 tot 23:00

Waar

Café de Cactus
Pastoriestraat 37
7551 DJ Hengelo

Prikkelende muziektherapie

Woensdag 15 mei in café De Cactus is de volgende ‘Prikkels’ met Moniek Korsman als gastspreker. Moniek is muziektherapeut bij zorginstelling Livio, waar zij haar muzikale passie combineert met haar interesse in mensen en lichamelijke, emotionele en geestelijke behoeften. Moniek’s muzikale lezing voor Prikkels zal gaan over haar ervaringen als muziektherapeut en haar overtuiging om uit te gaan van de behoefte en noodzaak om als mens in contact te blijven met elkaar. De kracht van muziek kan mensen verbinden en dit is nodig in onze huidige individualistische samenleving. Samen zingen houdt je gezond en in balans.

Haar werk met kwetsbare ouderen toont steeds weer hoe groot de behoefte aan wezenlijk contact is van mensen die in een heftige levens-veranderende situatie terecht zijn gekomen. Juist muziek en zang kunnen in deze situatie helend en verbindend zijn, ook als woorden niet (meer) gesproken kunnen worden.

Naast haar werk bij Livio is Moniek oprichter van Cirkelzang, een open zanggroep voor volwassenen die willen ervaren wat zang, klank en trilling doet voor hen persoonlijk en in de groepsinteractie. Samen met een deskundige op het gebied van paarden heeft Moniek in de praktijk onderzocht hoe muziek – klank en trilling – effect heeft op het sociale gedrag van paarden en mensen wanneer zij in non-verbaal contact zijn met elkaar. Beiden zijn van oudsher kuddedieren met een grote behoefte aan contact, verbinding, met soortgenoten. De mens kan op het gebied van non-verbaal gedrag enorm leren van de reacties van de paarden in de kudde.

Zoals altijd is de toegang gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening. De organisatie van Prikkels is erg blij met een vrijwillige bijdrage voor onze onkosten, zodat wij kunnen blijven doorgaan met het organiseren van deze avonden.
We beginnen om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Café de Cactus, Pastoriestraat 37 in Hengelo.